uit de buurt

Coevering

Nicole: “De Burght en de Coevering worden gescheiden door de Kleine Dommel. De woningen in de Coevering zijn allemaal in de jaren ’70 gebouwd. In die tijd is eigenlijk de hele wijk uit de grond gestampt. Er staan verschillende soorten woningen: appartementengebouwen, seniorenwoningen en eengezinswoningen. Het is een volkswijk, waar mensen in de zomer graag voor het huis zitten. Midden in de wijk liggen 2 basisscholen en er is een klein winkelcentrum. Aan de rand van de wijk staan 7 grote flats. Die liggen enorm mooi, aan het bos. De appartementen zijn erg groot. Hier huisvesten we veel bijzondere doelgroepen. Meer dan in De Burght. Dat komt omdat er veel verhuizingen zijn.

Overlastmeldingen krijgen we helaas veel. De meeste klachten hebben te maken met de DOOR!-kandidaten die we huisvesten. Dat zijn mensen die begeleid wonen. Daar zijn vaak problemen achter de voordeur. Zij wonen vooral in die 7 flats aan het bos. Daar wonen ook oudere mensen, die daar al jaren wonen. De meesten vinden dat het wonen door die overlast achteruit gaat.”

#En wat vindt zij?

Wilitha Theuws, bewoonster

“Mijn man en ik wonen nu 7 jaar in de Coevering. Vanwege mijn gezondheid wilden we graag gelijkvloers wonen. Dat is gelukt met dit appartement. We wonen op de 9e verdieping en hebben een fantastisch uitzicht over de bossen. Mijn landgoed, noem ik het. Er wonen hier veel mensen met begeleiding of zorg. Ik vind dat wel z’n charme hebben. Al merk ik wel dat veel mensen wat argwanend zijn. In deze flat steek ik mijn energie in wat ik denk dat nodig is. Een keer in de week sta ik buiten met de koffiekar. Zo wil ik buurtbewoners samenbrengen, om elkaar te leren kennen of voor een praatje. Dat vind ik heel belangrijk. Laatst was er een woningruil in onze flat. Met een groep bewoners verhuisden we alles in één dag over. Het is zo leuk en fijn als dat lukt met elkaar! Daar geniet ik van.”

COEVERING


Aantal woningen Woonbedrijf: 1362


Soort woningen: appartementen, seniorenwoningen, eengezinswoningen


Bouwjaar: jaren ’70


Gemiddelde huurprijs: €507,00