kijk ‘ns

Verduur­zamen in Doornakkers

In Doornakkers (Tongelre) maken we woningen energiezuiniger. We isoleren de daken en gevels en plaatsen 6 of 12 zonnepanelen per woning. Er komen dikke isolerende panelen tegen de voor- en achtergevel, nieuwe kunststof kozijnen met driedubbel glas en nieuwe deuren. In de woning komen ook een warmtepomp, mechanische ventilatie en we vervangen de oude cv-ketel door een HR++ ketel.

Door de isolatie zijn de woningen comfortabeler en hebben bewoners minder last van kou, tocht en vocht. De hoekwoning van Johnny Smetsers is in november 2019 onder handen genomen. Johnny is erg blij met de verbeteringen. “Het tocht veel minder. Vooral via de muur aan de zijkant kwam veel kou binnen. Dat is nu verholpen.” Ook is hij tevreden met de warmtepomp en zonnepanelen. “Ik betaal daarvoor wel meer huur, ongeveer 55 euro per maand extra. Maar doordat ik veel minder gas verbruik, verdien ik dat makkelijk terug.”

2 fasen

De werkzaamheden aan de 202 woningen doen we in 2 fasen. Fase 1 (96 woningen) is in het najaar van 2019 gestart en volgens de planning vóór de zomer van dit jaar klaar. Fase 2 (106 woningen) is vanwege de richtlijnen rondom het coronavirus tot nader order opgeschort.