bewoner in beeld

Jimmie

Jimmie (32) woont nu 6 jaar in de wijk Prinsejagt in Eindhoven. Ze houdt van de rust daar, maar vindt het soms iets té rustig. Daarom heeft ze SamenBuren opgezet. “Daarmee hoop ik bewoners bij elkaar te brengen en leuke activiteiten te organiseren.”

Jimmie wilde graag iets doen voor de buurt. Ze sloot zich aan bij de wijkvereniging voor Prinsejagt en Driehoeksbos. “Die heeft wel activiteiten, maar bereikt niet zoveel mensen”, vertelt ze. “Maar mensen komen ook niet uit zichzelf met wensen en ideeën. Dus dacht ik: dan ga ik naar de mensen toe.”

Mensen bij elkaar brengen

Zo gaat Jimmie langs de deuren bij buurtbewoners. Om te vragen wat zij graag samen zouden doen in de wijk en wat ze missen. En of ze zelf iets kunnen betekenen. “Daar kwamen al mooie dingen uit: samen wandelen, dansles geven, bijles Nederlands, nieuwe buren ontmoeten… Ik hoop mensen bij elkaar te brengen. Net als vraag en aanbod.”

Voor en door bewoners

“We organiseren nog van alles, maar vooral buiten. Activiteiten die wel kunnen met de coronamaatregelen. Soms doen we dat samen met het Centrum voor De Kunsten Eindhoven (CKE) en wijkcentrum FAB28. Met het CKE hebben we een lichtjesoptocht gehouden. Met FAB28 een kindermiddag met springkussens en popcorn. Met Halloween gingen kinderen langs de deuren voor snoep. En met nieuwjaar brachten we oliebollen rond. We hebben ‘Expeditie Burghplan’ gedaan, waarbij mensen vanuit huis opdrachten moesten doen. Het winnende gezin heeft kaarten voor de Efteling gekregen. Dus we doen gelukkig nog genoeg!”

Meer informatie:

www.samenburen.nl