bewoner in beeld

Tiny Korsten

Al bijna 50 jaar woont Tiny Korsten (77) in de wijk Burghplan in Eindhoven. En al bijna 30 jaar is ze actief bij de SBOB: Stichting Bewoners Organisatie Burghplan. Veel activiteiten van de SBOB vonden plaats in het Klavertje 4. Maar helaas is deze plek door corona al meer dan een jaar dicht.

BEWONER: TINY KORSTEN SOORT WONING: EENGEZINSWONING WIJK: BURGHPLAN WOONT HIER SINDS: 1974

Wat is het Klavertje 4?

“Het Klavertje 4 is een woning die de SBOB huurt van Woonbedrijf. Het is een ontmoetingsruimte voor bewoners. We hebben het opgericht om eenzaamheid tegen te gaan. Iedereen is welkom voor een kop koffie en een praatje. Niks moet, alles mag. Vóór corona organiseerden we hier activiteiten. Elke week kwam de handwerkgroep hier samen, die bestaat uit 16 dames. Zij vinden het verschrikkelijk dat het Klavertje 4 al zo lang dicht is.”

Wat doet de SBOB, nu het Klavertje dicht is?

“We organiseren nog van alles, maar vooral buiten. Activiteiten die wel kunnen met de coronamaatregelen. Soms doen we dat samen met het Centrum voor De Kunsten Eindhoven (CKE) en wijkcentrum FAB28. Met het CKE hebben we een lichtjesoptocht gehouden. Met FAB28 een kindermiddag met springkussens en popcorn. Met Halloween gingen kinderen langs de deuren voor snoep. En met nieuwjaar brachten we oliebollen rond. We hebben ‘Expeditie Burghplan’ gedaan, waarbij mensen vanuit huis opdrachten moesten doen. Het winnende gezin heeft kaarten voor de Efteling gekregen. Dus we doen gelukkig nog genoeg!”