Samen ontwikkelen

Alweer meer dan een jaar werken we vooral thuis. Maar dat betekent niet dat we stilzitten. Want er is de afgelopen tijd veel gebeurd en gedaan. Allereerst stel ik u graag voor aan onze nieuwe directeur, Marieke Franken. Zij werkt sinds februari dit jaar bij Woonbedrijf. Met haar aandacht voor mens en organisatie en haar passie voor volkshuisvesting is zij een welkome aanvulling. We wensen haar veel succes! Deze W staat in het teken van samen ontwikkelen. Enorm belangrijk voor nu en de toekomst. Want er liggen flinke gezamenlijke opgaven, die we als samenwerkingspartners moeten vormgeven en realiseren. Samen ontwikkelen gebeurt al volop. Zeker als het gaat over het snel bouwen van nieuwe woningen. Een mooi voorbeeld is Buurtschap te Veld. Een toekomstige wijk in Veldhoven die we samen met ‘thuis en de gemeente vormgeven. Een groene buurt waarin samen wonen centraal staat. En waarin wordt geëxperimenteerd met het ‘wonen van de toekomst’. We ontwikkelen ook 735 studentenwoningen op het TU/e-terrein. Mooi aan dit project is dat we studenten van begin tot eind betrekken. Zij denken én beslissen mee over hoe zij willen wonen.

Ook los van de stenen lopen er mooie projecten met partners. Met ‘Doe mee met 4W’ slaan Ergon, Archipel, de gemeente Eindhoven en Woonbedrijf de handen ineen. Dit project op wijkniveau levert jongeren en 55-plussers werk op en biedt ouderen hulp.

Zoals Yvonne van Mierlo, directeur van Ergon, het mooi verwoordt: ‘Samenwerking zit in Brainport in de genen’. Iets dat ik alleen maar kan beamen en wil stimuleren. Laten we dit vooral met elkaar voortzetten!

INGRID BOER

ALGEMEEN DIRECTEUR WOONBEDRIJF