Samenwerken in onderhoud en renovatie

Ook in onderhoud van woningen werken we samen met ketenpartners. Dit loopt al wat langer dan in de nieuwbouw. Continu leren en verbeteren om samen tot betere kwaliteit te komen staat hierin centraal. Ook zijn we onlangs gestart met ketenpartners die duizenden eengezinswoningen uit de jaren 60 renoveren.

We hebben ketenpartners op 3 vlakken:

Dagelijks onderhoud

Reparaties en mutaties. De Bouwservice van Woonbedrijf doet kleine reparties en kleine klussen in het mutatieonderhoud. Grotere klussen doen de ketenpartners. Dit zijn Groenen Bouw & Onderhoud, Van der Meijs Renovatie & Onderhoud, aannemersbedrijf Van Rijswijck voor eengezinswoningen en studentenhuisvesting en KnaapenGroep voor hoogbouw. De samenwerking is op 1 juli 2021 officieel gestart.

Planmatig onderhoud

Hieronder valt schilderwerk. Dit breiden we uit naar gevelonderhoud. Partners worden verantwoordelijk voor het onderhoud van de hele gevel. We doen dit met Liebreks en Dusol voor hoogbouw en Van der Meijs, elkĀ® en Caspar de Haan voor laagbouw.

Renovatie van eengezinswoningen uit de jaren 60 (EGW60)

De komende 10 jaar renoveren 4 ketenpartners ieder jaar 150 woningen (in totaal 600 per jaar). Dit doen Caspar de Haan, BAM, Ballast Nedam en Groenen Van Santvoort combinatie. In september 2021 tekenden zij het contract. In januari dit jaar zijn ze gestart met de renovatie.