Samen slimmer wonen

Meer en sneller bouwen, met duurzaamheidsambities, zónder fijn en ongestoord wonen uit het oog te verliezen. Het is een enorme klus. En die vraagt om een nieuw soort samenwerking met andere partijen. Langdurig, waarin we samen bedenken en bepalen. Dit doen we met onze ketenpartners in onderhoud en renovatie.

Fijn en ongestoord wonen vraagt ook om slimmer wonen. Daar komen in deze W mooie voorbeelden van voorbij. Zo werken we met Telelock. Dit systeem geeft zorgmedewerkers toegang tot onze gebouwen waar cliënten wonen. Dit gebeurt met digitale sleutels op de smartphone. Het systeem ontzorgt woningcorporaties én zorgmedewerkers. Administratie, bossen sleutels en onveilige sleutelkluisjes zijn verleden tijd.

Ook SeniorenPunt faciliteert slimmer en passender wonen. Hier komen zorg, wonen en welzijn voor senioren samen. Medewerkers van ‘thuis, Wooninc. en Woonbedrijf helpen senioren met het verhuurproces en collega’s van Vitalis met de zorgvraag. Een nieuwe, veelbelovende samenwerking! Ook is er gestart met een pilot doorstroomregeling. Hiermee verleiden we senioren om beter passend te gaan wonen. Waardoor grote eengezinswoningen vrijkomen voor gezinnen.

Kortom: we zijn continu op zoek naar slimmer wonen. En er is geen betere manier om dit te doen dan samen! Denk en doe je mee?

INGRID BOER

ALGEMEEN DIRECTEUR WOONBEDRIJF